Fill the Form Let's Call You!

Fill out the form to visit our residence and get detailed information,
and we will call you right away.

Please click to review our KVKK Texts.

TÜİK Eylül Ayı Değerlendirmesi

Şirket: Hasanoğlu İnşaat

Sözcü: Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu

Türkiye genelinde konut satışları 2018 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 oranında azalarak 127 bin 327 oldu. İstanbul’un 20 bin 216’lık konut satışıyla ilk sırada yer aldığı listede; Ankara’nın 11 bin 368’lik satışla ikinci; İzmir’in 6 bin 207’lik konut satışıyla üçüncü sırada yer aldığını görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız öncülüğünde başlatılan, sektörümüzün önemli STK’ları GYODER, İNDER ve KONUTDER tarafından da desteklenen ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanyasının ve KDV’nin yüzde 8’e, tapu harçlarının da yüzde 4’ten 3’e indirilmesinin önümüzdeki aylarda konut satışlarını artıracağını düşünüyoruz.

Yabancıya konut satışı rekor üstüne rekor kırıyor

TÜİK verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 151,1 arttı. Yabancıya konut satışında aylardır büyük bir yükseliş yaşandığını görüyoruz. Yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek adına hayata geçirilen yeni düzenlemelerin, sektörümüze büyük bir ivme kazandırdığı aşikardır. Yabancı yatırımcının önümüzdeki dönemde de ülkemizde konut yatırımı yapmaya devam etmesini, 2018 yılının son çeyreğinde de bu artışın sürmesini bekliyoruz.

Let your choice be the
assurance of your future.