Banu Evleri

Formu Doldurun Sizi Arayalım!

Rezidansımızı gezmek ve detaylı
bilgi almak için formu doldurun,
hemen sizi arayalım.

KVKK Metinlerimizi incelemek için lütfen tıklayınız.

03Çerez Politikası

Çerez Politikası

 

HASANOĞLU ŞİRKETLER GRUBU 

ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

İşbu aydınlatma metninin amacı Hasanoğlu Grup Şirketleri (“Hasanoğlu”) tarafından yönetilmekte olan www.hasanoglugrup.com.tr adresinde yer alan web sitesinin (“Web Sitesi”) işletilmesi sırasında Web Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçilerinin (“İlgili Kişi”) çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir.

Hasanoğlu, işbu aydınlatma metnini, Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, Web Sitesi’nde hangi çerezlerin kullanıldığını ve İlgili Kişilerin bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceklerini açıklamak amacıyla hazırlamıştır.

Hasanoğlu olarak, Web Sitesi’nde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler kullanmaya başlayabiliriz. Bu sebeple, işbu aydınlatma metni hükümlerinde dilediğimiz zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutmaktayız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik Web Sitesi’nde veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihine metnin başında yer verilmiştir.

Çerez (Cookie) Nedir?

Çerezler, herhangi bir web sitesini ziyaret ettiğinizde veya herhangi bir iletiyi görüntülediğinizde tarayıcınız veya cihazınızın hafızasına yerleştirilen, genelde harf ve rakamlardan oluşan, küçük boyuttaki metin dosyalarıdır.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı web sitesini ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web site sahiplerine aynı ziyaretçinin web siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.
Çerezler, internet sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Bir sonraki ziyaretinizde kolaylık sağlayabilir ve siteyi daha kullanışlı hale getirebilir. Web siteyi zamansal oranlamalı olarak kaç kişinin kullandığını, bir kişinin web siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiği ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek üzere tasarlanmış olup, bu amaçlarla da kullanılmaktadır.

Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul edecek biçimde tasarlanmıştır. Ancak, kullanıcılar teknik iletişim dosyasının kabul edilmemesi veya teknik iletişim dosyası gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde tarayıcı ayarlarını her zaman için değiştirebilirler.
Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları bakımından sınıflandırılabilmektedir.

Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Hasanoğlu olarak, Web Sitesi’nde kullanmakta olduğumuz çeşitli çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. www.hasanoglugrup.com.tr web sitesini ziyaret ederek Hasanoğlu’nun web sitesinin kullanımı için gerekli olan çerezlerin cihazınıza yerleştirmesini kabul edersiniz. Genel itibariyle, çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizin işlenme amaçlarına aşağıda yer verilmiştir:

• Web Sitesi’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Web Sitesi’nde farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.

• Web Sitesi’ni analiz etmek ve Web Sitesi’nin performansını arttırmak. Örneğin, Web Sitesi’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Web Sitesi’ni ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

• Web Sitesi’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Web Sitesi üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Web Sitesi’ni ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Kanun’un 5’inci ve 8’inci maddeleri uyarınca, kişisel verileriniz yukarıda yer verilen amaçlarla ve Kanun uyarınca gerekli hallerde açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir. Hasanoğlu olarak, kişisel verilerinizi yukarıda yer verilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı, bağlantılı ve ölçülü olarak ve Kanun ve ilgili ikincil mevzuat hükümlerine uygun şekilde Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, iş ortaklarımıza, hissedarlarımıza, iştiraklerimize, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişi ve kuruluşlara aktarabilmekteyiz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

Aşağıda Web Sitesi’nde kullandığımız farklı türdeki çerezlere ilişkin bilgiler bulabilirsiniz. Web Sitesi’nde hem ziyaret ettiğiniz web sitesi tarafından yerleştirilen (birinci parti) çerezler hem de ziyaret ettiğiniz web sitesi haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen (üçüncü parti) çerezler kullanılmaktadır.

• Zorunlu Çerezler

Belirli çerezlerin kullanımı Web Sitesi’nin doğru ve işlevsel bir biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin; Web Sitesi’nde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Web Sitesi’nde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

• İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

Bu çerezler sizlerin Web Sitesi üzerindeki tercihlerinizi ve seçimlerinizi hatırlayarak Web Sitesi‘nde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin; Web Sitesi üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlamaktadır.

• Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde Web Sitesi’ni kullanımınızı ve Web Sitesi’nin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebilmekteyiz. Örneğin; bu çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, Web Sitesi’nin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası hata kodlarını tespit edebiliyoruz.

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkânına sahipsiniz.

Adobe Analytics: http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL: https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

MozillaFirefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Ancak, Web Sitesi’nin temel fonksiyonlarının işlevselliğini sağlayan çerezlerin devre dışı bırakılması veya kullanımının engellenmesi halinde, Web Sitesi vasıtasıyla sunulan belirli hizmetlerden faydalanamayacağınızı hatırlatmak isteriz.

Tercihiniz geleceğinizin
güvencesi olsun.