Formu Doldurun Sizi Arayalım!

Projelerimizi gezmek ve detaylı
bilgi almak için formu doldurun,
hemen sizi arayalım.

KVKK Metinlerimizi incelemek için lütfen tıklayınız.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,4 oranında artış gösterdi. Eylül ayında toplamda 146 bin 903 konut satışı gerçekleşti. Satışlarda; İstanbul 23 bin 265 konut satışı ve yüzde 15,8 ile en yüksek paya sahip olurken satış sayılarına göre İstanbul’u, 14 bin 906 konut satışı ve yüzde 10,1 pay ile Ankara, 8 bin 830 konut satışı ve yüzde 6 pay ile İzmir izledi.

2019 yılı Eylül ayında yapılan konut satışlarındaki ödeme yöntemlerine bakıldığında peşinat ve banka kredisi kullanımının arttığını senet kullanımının ise azaldığını görüyoruz. Eylül ayında banka kredisi kullanımı yüzde 19 oranında gerçekleşirken, konut finansman oranlarının inmeye devam etmesiyle konut kredisi kullanımının daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Hasanoğlu Şirketler Grubu olarak biz de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi konut finansman oranlarındaki indirim kampanyasına destek olmayı sürdürüyoruz.

Aynı zamanda ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2019 sonuçlarına göre Eylül ayında yüzde 5.02 olarak kaydedilen stok erime hızı, son bir yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Bu verilerdeki yükselişinde gösterdiği gibi sektörümüzün canlanması önümüzdeki aylarda da devam edecek, konut satışları artarak devam edecektir.

Eylül ayında yabancılara 4 bin 177 konut satıldı

Eylül ayı konut satış verilerine baktığımızda yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın Eylül ayına göre yüzde 25,6 azalarak 4 bin 177 oldu. TÜİK’in Eylül verilerine göre yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 924 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 744 konut satışı ile Antalya, 239 konut satışı ile Ankara, 213 konut satışı ile Bursa ve 141 konut satışı ile Yalova izledi.

Tercihiniz geleceğinizin
güvencesi olsun.